Naar de index van: NeukDokter.nl
Scroll naar beneden

Als je geen seks hebt, leef je langer (of lijkt dat alleen maar zo?)

Vorige week werd de Duitse Elisabeth Callies 106 jaar oud. Op zich zijn dit soort ‘eeuwelingen’ in onze tijd niet zo uitzonderlijk. Wat absoluut wel anders dan anders is dat zij op haar gedenkwaardige leeftijd nog helemaal maagdelijk is………

Voor het Duitse BILD reden genoeg om haar te portretteren.

Ze vertelt aan de krant dat ze streng is opgevoed. ”Ik wist al vroeg dat ik geen geslachtsverkeer hoefde om het geluk te vinden. Het is ook niet zo dat ik seks wilde om kinderen te krijgen.” Ze is uiteindelijk wel in het huwelijksbootje gestapt, maar ook met man Albert kwam het er niet van. “Hij vertelde me voordat we gingen trouwen dat hij het gevoel in zijn onderlichaam was verloren na een motorongeval. Op de een of andere manier gaf zijn impotentie me een gevoel van zekerheid en rust. Lichamelijk contact hadden we niet, maar de relatie was wel innig.”

De bejaarde maagd heeft geen spijt dat ze nooit van bil is gegaan. Ze is zelfs trots. ”God heeft me gehouden zoals hij me op de wereld heeft gezet.”

Als je geen seks hebt, leef je langer, zei ook professor Rudi Westendorp vanochtend in het Radio 1-programma ‘Nu Al Wakker Nederland’.

Hij deed namens het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoek onder 500 Nederlandse 90-plussers. ”We weten van fruitvliegen en andere organismen dat als je voor seks gaat, je een korter leven hebt, en als je geen seks hebt dat je een langer leven hebt” aldus de prof . Hij ontdekt overigens behalve seks steeds meer factoren die belangrijk zijn voor een lang leven. De belangrijkste daarvan is: plezier in het leven.

“Op het moment dat je stil gaat zitten in een hoekje is de kans kleiner dat je een lang leven beschoren bent. Dat heeft te maken met wat psychologen coping noemen. Oftewel dat je bereid bent voor alle problemen, die je elke dag, elk jaar tegenkomt, oplossingen te verzinnen. Die positieve drive is iets wat je bij alle oude mensen terugvindt. Zij die door willen, ondanks het feit dat ze ziekte of tegenslag hebben, gaan gewoon langer mee”, aldus Westendorp.

Wat me doet denken aan een mopje met een enorm grijze baard, maar die ik deze week weer eens hoorde. Komt een man bij de dokter voor de uitslag van een onderzoek. Zegt de dokter: “U moet absoluut stoppen met roken, met drinken en ook met seks.” Waarop de patiënt vraagt: “Leef ik dan langer?” “Nee”, zegt de dokter, “maar het lijkt wel langer.”

Als je dus lol in het leven hebt dankzij seks: consumeer het dan met vreugde. Zo niet: dan blijf je lekker en rustig maagd tot je 106e. Heeft ook wel wat.


05-Mei-2011 Alle nieuws artikelen zien?


Oudere sex Artikelen
Carice van Houten noemt haar borsten Tom & Bob
Pornogami en ‘Verantwoord Vreemdgaan’ om de zomer mee door te komen
Sextoys kunnen vruchtbaarheid schaden
Heidi Klum toont haar naakte ‘Hans & Franz’ aan de wereld
Dit is de grootse bos (natuurlijk) hout voor de deur ter wereld!
Mannen fantaseren over seks in een vliegtuig, vrouwen over ‘sex on the beach’
Nieuwzeelandse vrouwen worden wild van paardenzaad
Hoe noem jij je vagina – punani – flamoes – foef? (Incl. Het Vagina Volkslied)
Pippa ging zonder slipje!
Een harde, maar bevredigende job: condoomtester
Sitemap Alle artikelen?

Index


Webmasters | NepLinks.nl